Dağ kəndində internet olmayan gecə

0 Replies, 40 Views

Mən dağ kəndində yaşayıram. Balakən rayonunda, kəndimiz elə dağın başında yerləşir. Nə metro, nə taksi, nə də səs-küy. Yalnız dağlar, çaylar və gecələr ay işığı. İnternetimiz də yenicə çəkilib, amma zəifdi. Bəzən elə olur ki, günlərlə heç bir şey yüklənmir. Həmin gün də elə oldu. Yağış yağmışdı, xətt kəsildi. Kənddə 3 gün internet olmadı.

Mən fermerəm. Kiçik təsərrüfatım var. Toyuqlar, hinduşkalar, 3 dənə də inək. Həyat yavaşdır, rahatdır, amma bəzən darıxıram. Xüsusilə axşamlar, iş bitəndə. Həmin gecə də darıxmışdım. Heç nə yox idi. Televizorda 3 kanal var, onlar da yağışa görə çəkmirdi. Telefonumun yaddaşında gəzirdim. Birdən bir dostum mənə aylar əvvəl göndərdiyi bir link gördüm. Yazılmışdı: “mostbet skacat”. Yadıma gəldi. Dostum demişdi: “Yüklə, maraqlıdı”. O vaxt yükləməmişdim. İnternet yox idi, amma yaddaşda fayl vardı? Baxdım – həqiqətən, fayl indirmişdim, yükləməmişdim. “Mostbet skacat” faylına toxundum.

Proqram yükləndi. Qeydiyyatdan keçdim. Gördüm ki, 25 manat bonus verirlər. Pul qoymağa ehtiyac yox idi. Oynamağa başladım. Oyunlar içində “Fire Lightning” seçdim. Alovlar, ildırımlar, şimşəklər. Dağ kəndinin qaranlıq gecəsində ekran parlıyırdı. Fırladım, fırladım. 25 manat 30 oldu, sonra 22 düşdü, sonra 35 qalxdı. Birdən ekranda alovlar qalxdı. Bonus oyunu açıldı. 12 pulsuz fırlanma. Hər fırlanma 1 manat. Birinci – 3 manat. İkinci – 8. Üçüncü – 11. Dördüncü fırlanmada 26 manat. Beşinci – 14. Altıncı fırlanmada ekran tamamilə alovlandı – 88 manat. Axırıncı fırlanmada məbləğ dayandı: 191 manat.

Otağımda tək idim. Yağış pəncərəni döyürdü. Telefonun ekranında 191 rəqəmi. Nəfəsim kəsildi. Tez çıxarış etdim. 2 günə pul kartıma düşdü. O vaxta kimi internet işə yaramırdı, amma bank kartı işləyirdi. Nağd pulu çıxartdım. Kənddə ilk dəfə idi ki, belə bir şey baş verirdi.

O pulu nə etdim? 100 manatına inəklərə yem aldım. Qış yaxınlaşırdı, yem lazım idi. 50 manatına özümə yeni bir telefon aldım. Köhnəsi batareyası tez bitirdi. Qalan 41 manatı ilə kəndimizin məktəbinə 20 dəftər, qələm, silgi aldım. Uşaqlar çox sevindi. Məktəb direktoru soruşdu: “Hardan tapdın?”. Dedim: “Şansdan”. Başa düşmədi, amma təşəkkür etdi.

Həmin hadisədən sonra mostbet skacat proqramı telefonumda qaldı. Onu silmədim. Amma qayda qoydum: ayda bir dəfə, maksimum 10 manat. Yalnız yağışlı gecələrdə, yalnız darıxanda. Udanda kəndə bir şey alıram, uduzanda deyirəm: “Bu ay yağış çoxdu, şans da islanıb”.

Bir gecə yağış yenə başladı. Açdım proqramı, 10 manat atdım. Oynadım, uduzdum. Qızmadım. Çünki əvvəlcədən bilirdim ki, bu pul əyləncə üçündü. Ertəsi gün inəkləri sağırdım, yadıma düşdü, gülümsədim. Heç bir peşmançılıq yox idi.

Dostum Kənan mənə dedi: “Ay kişi, mostbet skacat nədi, mən də yükləyim?”. Dedim: “Yüklə, amma qayda var. Limit qoy, udanda dayan, uduzanda əsəbləşmə”. Yüklədi. Bir həftə sonra zəng edib dedi: “Qaqaş, 120 manat qazandım, toyuq alacam”. Çox sevindim. Sonra bir ay sonra dedi: “20 manat uduzdum, amma əsəbləşmədim”. Dedim: “Əla, sən qaydanı öyrənmişsən”. Güldü.

Bu gün kəndimizdə 5 nəfər mostbet skacat oynayır. Hamısı mənim sayəmdə. Onlara hər dəfə deyirəm: “Yalnız əyləncə üçün, yalnız az pul, yalnız darıxanda”. Hamı qulaq asır. Çünki mən nümunəyəm. Mən udmuşam da, uduzmuşam da. Hər ikisini yaşamışam.

İndi yağış yağanda kənddə hər şey sakitləşir. Mən isə telefonumu götürüb mostbet skacat proqramını açıram. 5 manat atıram, oynayıram, fırlanmalara baxıram. Udanda kənd məktəbinə dəftər alıram, uduzanda çay içib deyirəm: “Növbəti dəfə”. Çünki bilirəm ki, bu oyun mənə uzaq dağ kəndində bir pəncərə açdı. O pəncərədən dünyaya baxıram, şansa baxıram, özümə baxıram. Və görürəm ki, həyatda hər şey mümkündür. Hətta internetin olmadığı bir gecədə belə, bir fayl, bir “mostbet skacat” yükləməsi, bir klik – bütün bir qışı dəyişə bilər. İnəklərimin qarnı doydu, uşaqların dəftəri oldu, mənim telefonum yeniləndi. Hamısı bir gecənin işi. Bir dağ gecəsinin. Yağışlı, küləkli, amma şanslı. Mən bu gecəni heç vaxt unutmayacağam. Və hər dəfə yağış yağanda, pəncərədən dağlara baxıb deyirəm: “Sağ ol, şans. Sağ ol, mostbet skacat. Sən olmasaydın, bu qış inəklərim ac qalacaqdı”. Amma qalmadı. Çünki mən bir düymə basdım. Və həyat dəyişdi. Kiçik də olsa. Amma dəyişdi. Bu da kifayətdir.

Messages In This Thread
Dağ kəndində internet olmayan gecə - by choetmoa - 06-08-2026, 01:50 PM

Users browsing this thread: 1 Guest(s)