Kogemata võit ja see imelik tunne, kui keegi ei usu sind

4 Replies, 140 Views

Mul oli neljapäev õhtul. See tavaline neljapäev, kus sa just oled lõpetanud töö, sõidust koju jääb pool tundi ja tead juba ette, et õhtul vaatad sama kolme asja netis, mida eilegi. Aga siis tuli sõnum. Sõber Margus kirjutas: "Tule üle, paneme grilli." Väljas oli miinus kaks. Mõtlesin, et kas ta on hull. Aga istusin autosse ja sõitsin.

Marguse juures oli veel kaks tegelast, keda ma polnud ammu näinud. Üks neist, Kusti, rääkis mingist võidust, mis ta oli eelmisel nädalal teinud. Mitte suurest, aga ta rääkis sellest nii, nagu oleks lotoga võitnud suvila. Ma ei uskunud teda. Ütlesin otse: "Sa lihtsalt vedas. See pole mingi strateegia." Ta naeris ja ütles: "Proovi ise, kui sa nii tark oled."

Kodus olin üksi. Naine magas juba. Istusin köögilaua taga ja jõin külma kohvi. Mingi uudishimu oli sees. Mitte ahnus, mitte lootus rikkaks saada – lihtsalt see tunne, et tõestan talle. Avasin oma vana sülearvuti. Otsisin seda kohta, kus ta mängis. Leidsin kiiresti. See oli Vavada službena web stranica. Kõik tundus liiga lihtne. Aga ma polnud kunagi varem kasiinos mänginud. Mitte ühtegi eurot.

Registreerumine võttis kolm minutit. Kasutasin oma tegelikke andmeid, sest mõtlesin, et kui ma juba teen, siis teen korralikult. Panin sisse 25 eurot. Täpselt nii palju, kui maksab küttepuude koorem, mida ma nagunii homme pidsin ostma. Mõtlesin: See on mu õhtu eksperiment.

Alustasin lihtsate mängudega. Need, kus on puuviljad ja numbrid. Mitte mingit pokkerit ega ruletti. Ma ei mõista neist midagi. Esimesed viis minutit kaotasin. Kümme eurot läks nagu nalja. Siis tõmbasin hinge ja mõtlesin: Vaheta mängu. Leidsin ühe vanakooli ketrumasina – kolm rullikut, üks rea. Midagi sellist, mida näed filmides 70ndatest.

Panin kõige väiksema panuse. 0,20 eurot. Mõtlesin, et venitan selle raha nii kauaks kui võimalik. Teadsin, et ma ei võida. Ei olnud selleks lootustki. Aga ikkagi vajutasin seda nuppu. Ja siis teist korda. Kolmandal korral tuli kaks seitset. Võitsin 6 eurot tagasi. Siis neljandal korral – kolm seitset.

Kolm. Seitset.

Ekraan hakkas vilkuma. Ma ei saanud aru, mis toimub. Arvasin, et see on mingi animatsioon, et ahvatleda mind rohkem panustama. Aga number muutus. 25 eurost sai 134. Ma jõllitasin seda nagu idioot. Istusin köögilauas, üks sokk oli jalast maha võetud, kohv oli külm nagu jää. Ja mu kontol oli 134 eurot.

Ma ei hüpanud rõõmust. Ma naerdsin. Lihtsalt naerdsin, sest see oli nii tobe. Veerand tundi tagasi olin ma veendunud, et kõik võidud on võltsitud. Ja nüüd oli see minu silme ees. Päris raha. Mitte mingi "boonus" ega "tasuta keerutused". Päris eurod.

Vajutasin pause. Läksin vetsu, pesin nägu. Tulin tagasi. Number oli ikka 134. Siis mõtlesin – lähme edasi. Aga mitte rumalalt. Panin paari järgmisesse mängu 10 eurot. Kaotasin. Siis veel 5. Kaotasin. Siis lõpetasin. Võtsin 119 eurot välja. Jätsin 5 eurot sinna lihtsalt selleks, et kui tuju tuleb, keerutan veel.

Kui raha jõudis mu pangakontole, tundsin midagi, mida ma pole aastaid tundnud. Mitte uhkust. Mitte ahnust. Lihtsalt kergendust. Seda tunnet, et vahel asjad lihtsalt lähevad hästi. Ilma et sa seda ära teeniksid. Ilma et sa pingutaksid. Lihtsalt juhtub.

Järgmisel päeval rääkisin Kustile. Ta ei uskunud mind. Näitasin talle väljavõtet. Ta ütles: "See on algaja õnn." Võib-olla. Aga ma olen 34. Ma ei ole algaja elus. Olen algaja ainult selles ühes asjas. Ja tead mis? Mul on täiesti ükskõik, kas ta usub mind või mitte.

Nüüd, paar nädalat hiljem, olen mõelnud, et kas ma teen seda uuesti. Vastus on jah, aga mitte sellepärast, et ma arvaksin, et ma olen mingi geenius. Ma teen seda selle tunde pärast. Selle haruldase, imeliku tunde pärast, kui maailm sulle ütleb "tänan" ilma mingi põhjuseta.

Ma ei hakka kunagi elama kasiinost. Ma ei ole loll. Aga see 119 eurot läks asjadele, mida ma vajasin: uued kingad, õhtusöök naisega, kassile uus voodi. Need on väikesed asjad. Aga nad on minu väikesed asjad. Nad ei tulnud palgast ega laenust. Nad tulid ühest rumalast neljapäeva õhtust, kus ma lihtsalt ei tahtnud magama minna nagu iga teinegi õhtu.

Vavada službena web stranica on mul nüüd järjehoidjates. Mitte sellepärast, et ma sinna iga päev läheks. Aga sellepärast, et kui ma avan selle, siis see tuletab mulle meelde: vahel on okei lihtsalt proovida. Isegi kui sa ei usu. Isegi kui kõik ütlevad, et see on lollus.

Sest see ei olnud lollus. See oli haruldus.

Ja ma võtan seda. Iga kord, kui elu mulle midagi niisugust pakub, võtan ma seda. Ja ma ei hakka kunagi vabandama.
I think you could probably google that
For the man talking about iso 45001 health and safety, internal audit iso 9001 version 2015, iso 9001 logo, iso body, iso 9001 iso 14001 iso 27001, quality accreditations, iso 45001 & 14001, iso certification online, iso certificate for food products, iso no, I highly recommend this ISO Certification Dubai details or accreditation body, iso 9001 accreditation logo, medical iso standards, iso 14001 consultants, iso certification for ems, 9001 audit, 14001 9001, iso engineering standards, iso implementation, iso standards consultants, which is worth considering with this ISO Certification Dubai link alongside all iso qms standards, iso 9001 iso 14001 and 45001 audit checklist, international management systems, 1so 13485, iso 14001 costs, iso certification for health and safety, international organization for standardization certification, 45001 certification, iso certification charges, iso 9001 awareness training, which is worth considering with this ISO 9001 Certification details which is also great. Also, have a look at this ISO 20000 Certification site as well as iso en 9001, iso 9001 consultants, iso 50001 certification, global certification, iso 9001 guidance document, iso 45001 overview, iso 9001 contents, iso for construction company, iso 9001 management, process to get iso certification, which is worth considering with this ISO Certification Dubai forum not forgetting sites such as gap analysis between iso 9001 and iso 13485, iso surveillance audit, iso 9001 construction, iso 13485 logo, quality assurance system iso 9001, and [/url] for good measure. Check more @ Website 5bbe875
For the person inquiring about tropical fish for sale, tropical aquarium shrimp uk, guppy fish home delivery, tropical fish for sale uk, tropical fish catfish, fish with gold, all about guppy fish, food for tropical fish, betta splendens for sale, gold aquarium fish, tetras for sale, excotic fish store, betta fish store, live tropical fish uk, aquarium shipping, guppy guppy fish, fish for shopping, guppies plants, tropical fish and product, green guppy fish price, I suggest this your input here on guppy fish url for uk betta fish for sale, tropical rainbow fish for sale, my fish, freshwater tropical fish for sale near me, tropical fish wholesale uk, tropical fish fish, discount aquarium fish, red guppies, popular freshwater aquarium fish, guppies uk, their fish, tropical fish requirements, colorful tropical fish for sale, fish compatible with guppies, new freshwater aquarium fish, golden guppies, plants good for guppies, bright freshwater aquarium fish, excotic fish store, guppy fish green, tropical fish background, tropical livebearers, hardy tropical fish uk, also. See More [url=https://buckazoidtalk.org/index.php?topic=146.new#new]Cool ISO Certification UAE a38b426
In reply to the man talking about cars exec, corporate transfers, luxury transport group, car service us, book private taxi, discount airport shuttle, best airport shuttles, getting there transportation taxi service, taxi service to airport near me, airport transport vehicle, I highly recommend this the full details about bogota airport transfer link or car service to la, airport taxi compare, vans transportation services, airport transportation for seniors, executive transfer services, premium airport transfer service, airport transportation business, van airport transfer, suv driver service, car transfer to airport, as well as this discover more here for bogota airport transfer forum not to mention taxi santa rosa airport, seattle airport car service reviews, book airport car, airport rides, airport taxi group, five star luxury transportation, booking taxi service, airport car pickup, transfer minivan, executive suv service, not to mention this i loved this for bogota airport transfer forum which is also great. Also, have a look at this made my day on bogota airport transfer site not to mention private car pick up, airport travel near me, large airport taxi, phone number for airport taxi, cheap rides to airport, sal's car service, airport cars near me, driver service to airport, cheap airport taxi, airport large taxi, alongside all this useful bogota airport transfer link alongside all taxi airport transfers near me, suv chauffeur, cartagena airport transfer, city shuttles, airport taxi 9 seater, and web site about for good measure. Check more @ [url=http://palangshim.com/thread-428-1-1.html]Recommended Bogota Airport Transfer d859d84

Users browsing this thread: 2 Guest(s)